Algemeen
Home
Hotels
Appartementen
Last Minutes
Bezienswaardigheden
Geschiedenis
Klimaat
Stranden
Activiteiten
Webcams
Hotels
Naxos Resort Hotel
Naxos Holidays
Galaxy Hotel
Sergis Hotel
Nissaki Beach Hotel
Sagterra Hotel
Appartementen
Villa Romantica Appartementen
Ariadne Appartementen
Evdokia Appartementen
Appartementen Sagterra
Appartementen Diogenis
Appartementen Agia Anna
Reisinformatie
Kaart van Naxos
Het weer in Naxos
Vliegtickets
Dorpen
ApĆ³llonas
ApĆ­ranthos
 
Apollonas

Wanneer u er voor kiest om een bezoek te brengen aan het Griekse eiland Naxos of er een vakantie door te brengen kan het mogelijks interessant zijn om te weten of er eventueel ook wat te bezoeken valt. Hoe leuk en ontspannend een gewone zon-, zee-, strandvakantie ook mag zijn, het kan nooit kwaad om deze te combineren met bijvoorbeeld enkele toeristische bezienswaardigheden. Het dorp Apollonas biedt hiervoor verschillende mogelijkheden. Zelfs wanneer u in de omgeving van Naxos-stad verblijft is het zonder probleem mogelijk om een uitstap te doen naar deze plaats. De centrale ligging zorgt er voor dat deze locatie eveneens kan worden aangedaan in combinatie met andere toeristische plaatsen. We vertellen u op deze pagina alvast graag meer over het dorpje Apollonas.

 

Ligging van Apollonas
Laat ons het om te beginnen eerst even hebben over de ligging van dit dorpje. Apollonas is immers gelegen op een afstand van zo'n kleine 48 kilometer van Naxos-stad. Een verplaatsing naar deze plaats op het eiland duurt in het beste geval dan ook ongeveer een klein half uur. Vooral wanneer u deze plaats in de zomer of tijdens andere piekperiodes wenst te bezoeken is het echter niet onverstandig om rekening te houden met een langere reisduur. Afhankelijk van de periode en het tijdstip kan het zomaar tot een uur duren vooraleer u op de locatie zelf bent aangekomen. Ook de terugweg in volle spits kan vooral tijdens de drukkere zomermaanden wel eens iets minder vlot verlopen dan u eerst had verwacht.

 

Bezienswaardigheden Apollonas
Op de plaats waar Apollonas is gelegen bevindt zich een antieke nederzetting. De locatie staat vooral bekend omwille van het heiligdom die werd gemaakt voor de God Apollon. Wanneer u op de locatie bent aangekomen zult u een trap moeten nemen welke u mee voert naar de antieke marmergroeve. De geschiedenis leert ons dat hier reeds sinds ongeveer 600 v.Chr. een onafgewerkt kourosbeeld ligt. Het beeld is terug te vinden tussen half bewerkte marmerblokken en alleen de contouren werden er tot dusver van afgewerkt. Het beeld is zo'n slordige 10,5 meter lang en weegt maar liefst 30 ton.

Opvallend is vooral dat het beeld dan wel mag zijn terug te vinden op het heiligdom van de God Apollon, maar dat deze over een baard beschikt. Gezien het feit dat Apollon zelden of nooit met gezichtsbeharing werd afgebeeld wordt er algemeen aangenomen dat het gaat om de God Dionysus. De toenmalige beeldhouwer die verantwoordelijk was voor de creatie van het beeld zou een structuurfout hebben vastgesteld in het marmer. Daardoor werd het ontbruikbaar en kon het standbeeld niet verder worden afgewerkt. Men besloot daarop gewoon om het beeld te laten liggen. Ook vandaag de dag is dus nog steeds perfect te bezoeken en eigenlijk wel eens de moeite waard.