Algemeen
Home
Hotels
Appartementen
Last Minutes
Bezienswaardigheden
Geschiedenis
Klimaat
Stranden
Activiteiten
Webcams
Hotels
Naxos Resort Hotel
Naxos Holidays
Galaxy Hotel
Sergis Hotel
Nissaki Beach Hotel
Sagterra Hotel
Appartementen
Villa Romantica Appartementen
Ariadne Appartementen
Evdokia Appartementen
Appartementen Sagterra
Appartementen Diogenis
Appartementen Agia Anna
Reisinformatie
Kaart van Naxos
Het weer in Naxos
Vliegtickets
Dorpen
Apóllonas
Apíranthos
 
Bezienswaardigheden

Naxos mag dan minder bekend zijn als haar grote broertjes als met name Rhodos & Kos, toch heeft ook dit eiland toeristen best wat te bieden. In het bijzonder voor liefhebbers van de Griekse mythologie is dit eiland interessant. Hoewel men op het eerste zicht anders zou vermoeden vallen er dus ook hier heel wat interessante bezienswaardigheden te bezoeken. Reizigers vinden hier overigens ook een mooie diversiteit aan bezienswaardigheden terug. Natuurliefhebbers komen hier uiteraard hun trekken, maar hetzelfde kan gezegd worden van toeristen die graag een mooi, historisch bouwwerk of een museum aanschouwen. Op deze pagina laten we u graag kennismaken met de bezienswaardigheden die u op het eiland Naxos terug kunt vinden.

 

Antieke stad Naxos
Indien u naar het eiland Naxos wenst af te reizen om er kennis te maken met de antieke stad Naxos zullen we u moeten teleurstellen. Deze vermoedelijk ooit imposante stad is volledig van de kaart verdwenen. Wat overblijft en wat enigszins terug doet denken aan de glorierijke tijden uit het verleden is de 6 meter hoge marmeren Portára-poort. De poort werd gebouwd in 525 v.Chr. en moest vermoedelijk dienst doen als ingang voor een tempel ter ere van de God Apollon. Jammer genoeg werd deze tempel nooit verder afgewerkt.

Apóllonas
Het dorp Apóllonas is gelegen op 48 kilometer van de hoofdstad van het eiland Naxos-stad. Deze stad zou iedere bezoeker van het eiland eigenlijk gezien moeten hebben. Apóllonas ligt immers op de plaats waar een antieke nederzetting van een heiligdom ter ere van de God Apollon is terug te vinden.

Apíranthos
Ook de volgende bezienswaardigheid is een dorp, alleen ligt deze iets dichter bij Naxos-stad, namelijk op een afstand van zo'n 25 kilometer. Dit prachtige en gemoedelijke dorpje werd gesticht in de 17e eeuw door Kretenzers die op de vlucht waren voor de Turken. Er zijn verschillende zaken die u als reiziger aan dit dorp en haar inwoners zullen opvallen. De bevolking draagt hier immers nog de traditionele klederdracht en daarnaast kenmerkt Apíranthos zich door woontorens die zijn gebouwd door de Venetiaanse familie Crispi. Dit dorp is een bezoekje absoluut meer dan waard.

 

Argeologisch Museum
Voor de liefhebbers, in Naxos-stad bevindt zich een interessant museum die haar bezoekers een heldere kijk geeft op de Cycladische beschaving. Wanneer u in Naxos-stad of de omgeving verblijft is het een aanrader om even in dit museum binnen te springen.

Naxos Castle
Naxos Castle is gelegen op de top van de heuvel van de hoofdstad Naxos. Het is een absolute aanrader om tijdens uw vakantie op het eiland dit kasteel met een bezoekje te vereren. Het wordt aangeraden om Naxos Castle te bezoeken tegen het einde van de namiddag. Rond dat tijdstip kunt u er immers genieten van een prachtige zonsondergang.

Komiaki
Een bezoekje aan het dorp Komiaki is een absolute aanrader, vooral omwille van de hoogte waarop het dorp is gelegen. Vanuit Komiaki heeft u een fantastisch zicht over de zee en de omgeving. Absoluut een fotootje waard dus!

ZA
De berg ZA is niet alleen de grootste, maar ook de interessantste berg van het eiland Naxos. De Grieken geloven dat de berg een cruciale rol heeft gespeeld in de Griekse mythologie. Dionysus zou hier bijvoorbeeld zijn geboren en Zeus zou ZA gebruikt hebben als uitvalsbasis om de Olympus te veroveren.