Algemeen
Home
Hotels
Appartementen
Last Minutes
Bezienswaardigheden
Geschiedenis
Klimaat
Stranden
Activiteiten
Webcams
Hotels
Naxos Resort Hotel
Naxos Holidays
Galaxy Hotel
Sergis Hotel
Nissaki Beach Hotel
Sagterra Hotel
Appartementen
Villa Romantica Appartementen
Ariadne Appartementen
Evdokia Appartementen
Appartementen Sagterra
Appartementen Diogenis
Appartementen Agia Anna
Reisinformatie
Kaart van Naxos
Het weer in Naxos
Vliegtickets
Dorpen
Apóllonas
Apíranthos
 
Activiteiten

In tegenstelling tot wat u misschien op het eerste zicht vermoedt kunt u wel degelijk deelnemen aan heel wat activiteiten op het eiland Naxos. Het mooie is dat, hoewel Naxos in de schaduw staat van haar grotere broertjes, er toch heel wat te beleven valt. Het bruisende nachtleven dat zich zelfs deels op stranden afspeelt is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld. Jongeren kunnen zich in Naxos-stad uitleven terwijl ze de volgende dag kunnen bekomen op één van de stranden. Bent u niet zo'n fan van uitgaan? Ook dat is geen probleem! In dat geval kunt u kiezen voor één van de vele andere activiteiten die u op het eiland kunt ondernemen. We geven u op deze pagina graag een overzicht van de activiteiten op Naxos.

 

De bergen in
Eigenlijk dient u slechts een blik te werpen op het eiland Naxos om te zien dat het eiland zich kenmerkt door bergachtige gebieden. Bergwandelingen zijn op Naxos dan ook bijzonder populair. Wanneer u geïnteresseerd bent in de Griekse mythologie is het bijvoorbeeld een warme aanrader om eens een bezoekje te brengen aan de hoogste berg van het eiland ZA. Eventueel vergezeld door een gids kunt u de geschiedenis hier haast ruiken en proeven!

Watersporten
U kunt er op Naxos moeilijk naast kijken, dit eiland barst van de watersportmogelijkheden. Wilt u graag een jetski of een boot huren? Geen probleem (indien u over de nodige documenten beschikt). Zou u echter liever willen duiken of wie weet wel surfen? Ook dat is perfect mogelijk. Naxos is een bestemming dat zich perfect leent voor liefhebbers van de watersport, of u nu een beginner of gevorderde bent, u zult hier op Naxos de tijd van uw leven beleven.

 

Romantische strandwandeling
Bijzonder geschikt voor jonge koppeltjes of mensen die graag een romantische vakantie willen beleven. De prachtige stranden en de zonder twijfel fantastische zonsondergangen zorgen er voor dat romantische zielen hier perfect uit de voeten kunnen. Wanneer u bij valavond een wandeling maakt over het strand spat de romantiek er ongetwijfeld vanaf.

Cultuur opsnuiven
Last but not least is Naxos een typisch Griekse bestemming. Dit wil zeggen dat er ook op dit eiland heel wat verschillende ruïnes terug te vinden zijn die verwijzen naar de glorie van vroegere tijden. De Griekse mythologie is volgens velen één van de interessantste en boeienste voorstellingen van oudere tijden en op Naxos gaat het verhaal gewoon verder! Ontdek de ingang van wat een prachtige tempel moest worden nabij Naxos-stad en breng zeker een bezoekje aan de berg ZA van waaruit Zeus de Olympus veroverde!