Algemeen
Home
Hotels
Appartementen
Last Minutes
Bezienswaardigheden
Geschiedenis
Klimaat
Stranden
Activiteiten
Webcams
Hotels
Naxos Resort Hotel
Naxos Holidays
Galaxy Hotel
Sergis Hotel
Nissaki Beach Hotel
Sagterra Hotel
Appartementen
Villa Romantica Appartementen
Ariadne Appartementen
Evdokia Appartementen
Appartementen Sagterra
Appartementen Diogenis
Appartementen Agia Anna
Reisinformatie
Kaart van Naxos
Het weer in Naxos
Vliegtickets
Dorpen
ApĆ³llonas
ApĆ­ranthos
 
Klimaat

Hoewel Naxos niet meteen in het rijtje van de bekendste Griekse eilanden thuishoort kiezen steeds meer mensen er voor om een vakantie naar dit eiland te ondernemen. De reden hiervoor hoeven we eigenlijk niet ver te zoeken. Veel mensen die op vakantie gaan willen tijdens hun vrije tijd vooral rust en ontspanning. Daarnaast is het natuurlijk ook steeds goed meegenomen wanneer de vakantiebestemming over een aangenaam klimaat beschikt en dat zit in het geval van Naxos alvast helemaal goed. Bent u van plan om een vakantie naar Naxos te boeken en wilt u graag meer te weten komen over het weer en klimaat van deze vakantiebestemming? We vertellen u op deze pagina graag alles over het klimaat van Naxos.

 

Mediterraan klimaat
Net zoals de meeste andere eilanden die in de omgeving zijn terug te vinden beschikt ook het eiland Naxos over een mediterraan klimaat. Dit klimaat is verantwoordelijk voor de warme droger zomermaanden, maar zorgt eveneens voor winters die aanzienlijk natter en kouder zijn. Gedurende de wintermaanden valt er behoorlijk veel neerslag op het eiland. Daarnaast zijn de gemiddelde maximumtemperaturen dan rond de 13 graden gelegen. Dit alles zorgt er voor dat Naxos absoluut niet geschikt is als winterzon bestemming. U dient er omwille van deze reden ook rekening mee te houden dat het zomaar kan voorkomen dat tijdens de winter bepaalde bezienswaardigheden en zelfs hotels hun deuren sluiten. Wanneer u een vakantie naar Naxos onderneemt om er kennis te maken met het culturele erfgoed van het eiland, dan kunt u dus zomaar van een koude kermis thuiskomen. Over het algemeen start het seizoen hier terug in de maand april of mei.

 

Naxos in de zomer
Het spreekt voor zich dat de zomerperiode het absolute hoogseizoen is hier op het Griekse Naxos. Niet zelden lopen de temperaturen hier in de zomer op tot ruim 30 graden. De gemiddelde maximumtemperatuur voor bijvoorbeeld de maand juli bedraagt dan ook 28 graden. Tijdens deze maanden valt er op het eiland ook nagenoeg geen neerslag. Ook in de maand september valt er relatief weinig weinig op het eiland. Vooral wanneer u tijdens de heetste zomerdagen lange tochten gaat maken is het hoe dan ook steeds belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Het is op z'n minst interessant om voldoende water bij u te hebben. Zorg daarnaast eveneens voor voldoende kleding, in het bijzonder wanneer u de bergen in gaat. De hoogste bergtoppen van het eiland zijn gelegen rond de 1000 meter hoogte.

Kans op extreem warm weer op Naxos
Voor alle vakantiegangers die een vakantie doen naar Griekenland is het steeds interessant om te weten hoe groot de kans is op extreem warm weer. Dat geldt uiteraard voor iedereen, maar misschien nog in het bijzonder voor wie graag eens kennis wil maken met het culturele erfgoed van Naxos. Vooral wanneer u lange wandelingen gaat doen tijdens de maanden juli en augustus is het belangrijk om voldoende rekening te houden met het verwachte weerbeeld. Alleen op die manier kunt u het risico op mogelijke verrassingen voorkomen. De kans op extreem warm weer is het grootste tijdens de maanden juli en augustus, maar ook in juni en september kan het behoorlijk warm worden op Naxos.