Algemeen
Home
Hotels
Appartementen
Last Minutes
Bezienswaardigheden
Geschiedenis
Klimaat
Stranden
Activiteiten
Webcams
Hotels
Naxos Resort Hotel
Naxos Holidays
Galaxy Hotel
Sergis Hotel
Nissaki Beach Hotel
Sagterra Hotel
Appartementen
Villa Romantica Appartementen
Ariadne Appartementen
Evdokia Appartementen
Appartementen Sagterra
Appartementen Diogenis
Appartementen Agia Anna
Reisinformatie
Kaart van Naxos
Het weer in Naxos
Vliegtickets
Dorpen
Apóllonas
Apíranthos
 
Apiranthos

In tegenstelling tot bij de bekendere en grotere Griekse eilanden werd er door de jaren heen eigenlijk vrij weinig over Naxos geschreven. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat het eiland nog niet is ontdekt door het grote publiek wat ideaal is voor vakantiegangers die vooral op zoek zijn naar rust en stilte tijdens hun vakantie. Anderzijds zorgt het gebrek aan informatie er ook voor dat veel schatten van het eiland voor hun bezoekers verborgen blijven. Wanneer Naxos bijvoorbeeld wordt aangedaan tijdens een cruise is de tijd veelal te beperkt om andere delen van het eiland te bezoeken. Vaak wordt er dan ook uitsluitend gekozen voor Naxos-stad die uiteraard de hoofdplaats is van het eiland. Dat ook andere plaatsen het bezoeken meer dan waard zijn bewijst echter het dorpje Apiranthos.

 

Ligging van Apiranthos
Wanneer u slechts één dag of enkele dagen op Naxos verblijft (en dat geldt voor verrassend veel vakantiegangers die het eiland aandoen), dan zult u uiteraard geen echt grote afstanden willen overbruggen. Het reizen van punt A naar B kost immers ook behoorlijk wat tijd. Het zal u wat dat betreft dan ook goed doen om te weten dat Apiranthos slechts op een afstand van zo'n 25 kilometer ten zuidoosten van Naxos-stad is gelegen. De gemiddelde reistijd wordt geschat op ongeveer 20 à 30 minuten. U dient er wel rekening mee te houden dat de reistijd kan worden beïnvloed door de periode in het jaar alsook door het tijdstip. Vooral wanneer u tijdens de spitsuren terug in de richting van Naxos-stad moet rijden kan uw reistijd wel eens gevoelig worden verlengd.

 

Bezienswaardigheden van Apiranthos
De geschiedenis leert ons dat Apiranthos werd gesticht in de 17e eeuw Kretenzers. Zij waren op de vlucht voor de Turken en kozen er voor om in de in de omgeving gelegen amarilmijnen te komen werken. Apiranthos is een bijzonder fraai dorp dat eigenlijk in schril contrast staat met de rest van het eiland. De plaats kenmerkt zich door met marmer geplaveide straten en diverse woontorens die werden gebouwd door de Venetiaanse familie Crispi. Op vallend is daarbij ook dat de inwoners van het dorp nog steeds gekleed gaan in de traditionele klederdracht. Een plaatselijk (bescheiden) museum laat de bezoekers van het dorpje kennismaken met de geschiedenis van de plaats alsook met de resultaten van enkele opgravingen die er door de jaren heen zijn uitgevoerd. Vooral wanneer u er voor kiest om uw volledige vakantie door te brengen op Naxos is het zeker en vast een aanrader om even het dorpje Apiranthos te ontdekken.